Bereidingswijze

Bij dry ageing wordt vlees nog aan het bot voor langere tijd – variërend van 21 tot 120 dagen – bewaard in een ruimte waar de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur streng worden gecontroleerd.

Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit speciale vlees zo lekker mals.

Blonde Aquitaine

Contre filet: €49.95/kg Côte á l'os: €42.95/kg VERKRIJGBAAR VANAF 20/12

Het Zuid-Franse Blonde d‘Aquitaine is een vleestypisch runderras dat steeds meer bekendheid wint bij de betere chefs. Dit dankzij zijn uitstekende verhoudingen tussen vlees, vet en been. Ondanks zijn intramusculaire vetten, dat de malsheid van de gespierde Blonde d’Aquitaine ten goede komt, wordt het vlees als mager beschouwd door zijn (zeer) laag cholesterolgehalte.

€ 0,00/kg