Bereidingswijze

Bij dry ageing wordt vlees nog aan het bot voor langere tijd – variërend van 21 tot 120 dagen – bewaard in een ruimte waar de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur streng worden gecontroleerd.

Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit speciale vlees zo lekker mals.

Charolais

Contre filet: €49.95/kg Côte á l'os: €42.95/kg VERKRIJGBAAR VANAF 20/12

Als één van de oudste en grootste runderrassen ter wereld, is het Charolais rund het belangrijkste rund in Frankrijk. Omdat dit oude ras nooit extreem is doorgefokt  beschikt het over een grote, natuurlijke weerstand en telt het als één van de gezondste rassen. Hun eerder magere vlees is steviger van vezel, maar is door zijn goede vetdooradering heerlijk van smaak.

€ 0,00/kg