Bereidingswijze

Bij dry ageing wordt vlees nog aan het bot voor langere tijd – variërend van 21 tot 120 dagen – bewaard in een ruimte waar de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur streng worden gecontroleerd.

Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit speciale vlees zo lekker mals.

Angus Aberdeen

Contre filet: €49.95/kg Côte á l'os: €42.95/kg VERKRIJGBAAR VANAF 20/12

De Aberdeen Angus is een hoornloos runderras dat in  Schotland wordt gefokt. De traag groeiende dieren leven van diverse bergkruiden die zorgen voor een doordringende vleessmaak. De dunne lijntjes vet die het vlees tekenen, hebben de eigenschap om de smaak vast te houden, wat het vlees juist zo lekker maakt.

€ 0,00/kg