Bereidingswijze

Bij dry ageing wordt vlees nog aan het bot voor langere tijd – variërend van 21 tot 120 dagen – bewaard in een ruimte waar de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur streng worden gecontroleerd.

Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit speciale vlees zo lekker mals.

West-Vlaams Rood Ras

Contre filet: €49.95/kg Côte à l'os: €42.95/kg

Ondanks zijn smaakvolle vlees werd het halfweg de 20ste eeuw vooral voor melkproductie gekweekt. Een aantal boeren en West-Vlaamse slagers, waaronder vader en zoon Dierendonck slaagden er in dit vergeten ras terug op de kaart te zetten. Dit prachtige beest wordt groot gebracht langs de oevers van de al even prachtige Ijzer en gevoed met natuurlijke granen. Het resultaat is “a vre skone koebeeste” met smaakvol vlees.

€ 0,00/kg